Yanni „Almost a whisper“

„Almost a whisper“ je instrumental koji je komponovao i snimio Yanni (Yiannis Chryssomallis)  ili kako se njegovo ime i prezime piše na grčkom jeziku Γιάννης Χρυσομάλλης. Objavljena je na njegovom kompilacijskom albumu „Reflections of passion“ 1990. godine. Na njemu se pored kompozicija sa ranijih studijskih albuma, nalsze i tri nove, a jedna od njih je „Almost a whisper“.

Sjajna romantična kompozicija u trajanju od 3 minuta. Mnogi kritičari se slažu da je to moderna klasična muzika. Slušajte je i uživajte, ako je moguće zatvorenih očiju. Predivno!

2 mišljenja na „Yanni „Almost a whisper“

  1. Uh, to se krajem osamdesetih zvalo new-age muzika, ako se ne varam. Bila je i emisija na RB1, fuzija beše? Nedeljom uveče je išla, tu su se emitovale stvari iz tog pravca. Ali nije dugo potrajalo.

    Sviđa mi se

  2. Dragane, ne sećam se te emisije. A ko bi se sećao svega, nešto pamtim, nešto ne… U pravu si da su tom žanru muzike dali naziv „new age“. Čak je i za njegov album od pre dve godine napisana ista oznaka. Yanni je snimio preko dvadeset albuma i za većinu od njih muzički kritičari dodaju i epitet „modern classical“. Instrumental „Almost a whisper“ zaista to i jeste.
    Hvala na komentaru.

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s