Booker T. Jones „The road from Memphis“

Walking papers

Crazy

Progress (feat. Yim Yames)

The Hive

Down in Memphis (vokal Booker T. Jones)

Everything is everything

Rent party

Representing Memphis (feat. Matt Berninger and Sharon Jones)

The vamp

Harlem house

The Bronx (feat. Lou Reed)

Booker T. Jones je prisutan na muzičkoj sceni šest decenija. Svetsku slavu stekao je sa nepunih osamnaest godina kompozicijom „Green onions“, koja se nalazi na istoimenom debitantskom albumu grupe Booker T. & the M.G.’s iz 1962. godine. Poznat je kao sjajni instrumentalista na orguljama i klaviru, kompozitor, aranžer i producent. Poreed albuma koje je objavljivao sa pomenutom grupom, izdavao je i solo albume i učestvovao u snimanju ploča sa nebrojeno velikim brojem poznatih muzičara.

„The road from Memphis“ je studijski album koji je Booker T. Jones objavio 2011. godine. Na njemu se pored originalnih kompozicija, nalaze i obrade, kao što su „Crazy“ (u originalu Gnarls Barkley) i „Everything is everything“ (Lauryn Hill) snimljene kao instrumentali, u kojima je prepoznatljiv zvuk Hammond orgulja koje svira i koje dominiraju u svakoj pesmi. Kada sam već spomenuo instrumentale, oni preovlađuju na ovom albumu, Kao gosti pevači pojavljuju se Yim Yames, Matt Berninger i Sharon Jones u duetu, i za kraj Lou Reed u fenomenalnoj pesmi „The Bronx“.

Odličan album sjajnog instrumentaliste, koji je čak i otpevao jednu pesmu na ovom izdanju na kome je jedan od trojice producenata. Ako ga niste preslušali, moja je preporuka da to učinite. Ima ga na YT. Prija u svako vreme, pogotovo na ovim paklenim vrućinama.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s