„Liza Jane“

Sedamnaestogodišnji David Jones snimio je pesmu „Liza Jane“ u maju mesecu 1964. godine. Pesma se našla na A strani singla koji je sa svojom grupom Davie Jones with the King Bees objavio 5. juna iste godine. To je obrada standarda „Li’l Liza Jane“ s početka prošlog veka, koji je potpisao Leslie Conn, ujedno i producent ovog izdanja.  Pet momaka su bili članovi grupe: David Jones (vokal, saksofon), George Underwood (gitara, harmonika i vokal), Roger Bluck (gitara), Francis Howard (bas) i Bob Allen (bubnjevi). „Louie, Louie go home“ je pesma koja se našla na B strani ovog singla (obrada pesme koju su Paul Revere and the Raiders snimili godinu dana ranije).

David Jones napušta grupu samo dva meseca nakon objavljivanja singla, da bi se pridružio grupi the Manish Boys. Dve godine kasnije, 1966. menja ime u David Bowie.

David je ponovo snimio pesmu „Liza Jane“ 2000. godine. Objavljena je na albumu „Toy“ na internetu, jedanaest godina kasnije (nije objavljen kao regularno izdanje).

Originalna verzija pesme našla se na kompilaciji David Bowie-a „Nothing has changed“ iz 2014. godine. Objavljena je kao poslednja pesma ovog trostrukog CD-a.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s