Time „Time“

A strana

Istina mašina

Pjesma no. 3

Hegedupa upa

B strana

Kralj alkohol

Za koji život treba da se rodim

Dado Topić (vokal), Vedran Božić (gitara), Mario Mavrin (bas), Tihomir Pop Asanović (orgulje), Ratko Divjak (bubnjevi) i Brane Lambert Živković (klavir i flauta) oformili su grupu Time.

Svoj debi album koji nosi naziv kao i grupa, objavili su 21. jula 1972. godine. Pero Gotovac je na omotu ploče, napisao tekst u kome predstavlja ovu grupu.

„Nije sasvim slučajno što glazbeni sastav ove ploče nosi ime „Time“.

Engleskom riječju „time“, što u prijevodu glasi „vrijeme“, oni označuju vrijeme današnje, vrijeme suvremeno, vrijeme – mladih. Pribrojimo li tome i činjenicu da u glazbenom „pop-riječniku“ riječ „time“ označava ritmičku i agogičku pregnantnost izvedbe, slučajnost je gotovo isključena.

Ovaj zagrebački pop-sastav relativno je „novijeg datuma“, no samo u smislu zajedničkog djelovanja. Sastavljen od vrsnih glazbenika, maštovitih i tehnički spremnih i vještih do virtuoznosti (u najboljem smislu riječi), u vrlo kratko vrijeme postigao je „uigranost“ koja se rijetko susreće. Upravo spomenuta maštovitost svakog pojedinca čini ovu pop-grupu onim što ona u svojoj biti jest. To je grupa mladih ljudi koji izvode svoju glazbu muzikalno, temperamentno i disciplinirano, s mnogo stvaralačke strasti i ljubavi; grupa sastavljena po vlastitom htijenju i sklonostima; grupa pojedinaca različitih ćudi, no u zajedničkom radu cjelovita, a u glazbenom jeziku i izrazu točno određena i izrečena.

Poznavaoci i ljubitelji pop-glazbe naše sredine uočit će svrhu i opravdanost ovog izdanja, već u prvim trenutcima slušanja.

„Time“ označuje vrijeme današnje, vrijeme suvremeno, vrijeme – mladih.

To vrijeme – to je „Time“.“

„Time“ je jedan od najboljih i najkvalitetnijih albuma izdatih na ovim prostorima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s