„Fantasia“

Beogradska filharmonija najavila je izvođenje čuvene Diznijeve „Fantazije“ na Ušću 7. septembra. Posle dva planirana ali odložena koncerta zbog kiše, nadamo se da će biti treća – sreća.

Najavljeno je da će muzičari Beogradske filharmonije svirati poznate numere klasične muzike koje su korišćene u ovom animiranom filmu, ispod velikog ekrana. Imaćemo priliku da na ekranu vidimo kompilaciju antologijskog originalnog filma „Fantasia“ Walt Disney-a iz 1940. godine i filma „Fantasia 2000„, koji do sada nije zvanično prikazan kod nas.

Siguran sam da smo svi gledali Diznijeve animirane filmove kada smo bili klinci i klinceze, a da to rado činimo i danas. Svako je imao svog omiljenog junaka i omiljeni film, bez obzira da li je dugometražni ili neki od onih koji traju desetak minuta. Čuvali smo ih i na video kasetama (svojim ili sačuvanim od roditelja) i u digitalnom formatu.

Što se tiče „Fantazije“, hajde da ponovo odgledamo čuvenu borbu Mikija Mausa i metle, ali ovog puta na velikom ekranu, dok muzičari Beogradske filharmonije sviraju „Čarobnjakovog pomoćnika“ („The sorcerer’s apprentice„).

I svakako antologijski i nezaboravni ples u „Plesu časovnika“ („Dance of the hours„). Da gledamo, slušamo a možda i zaplešemo…

NAŽALOST, KONCERT JE PONOVO ODLOŽEN ZBOG NAJAVLJENE KIŠE U SUBOTU 7. SEPTEMBRA 😦

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s