The Pretty Reckless „Other worlds“

Got so high (remix)

Loud love

The keeper (feat. Alain Johannes) (acoustic)

Quicksand (feat. Mike Garcon) (acoustic)

25 (feat. Duncan Watt) (acoustic)

Only love can save me now (acoustic)

Death by rock and roll (acoustic)

Halfway there (feat. Matt Cameron) (acoustic)

(What’s so funny ’bout) Peace, love and understanding (acoustic)

Harley darling (acoustic)

Got so high (album version)

„Other worlds“ je novi studijski album grupe The Pretty Reckless, objavljen prošlog meseca. On predstavlja kombinaciju akustičnih verzija njihovih pesama sa jednim remiksom i nekoliko obrada, od kojih je samo jedna snimljena u rok maniru, što predstavlja izuzetak na ovom akustičnom albumu.

Na njemu se nalaze pesme sa prethodnog izdanja „Death by rock and roll“ (zaista mi nije jasno zašto sam propustio da se ovaj album u vreme objavljivanja pojavi na blogu, ali nije mi ni prvi ni poslednji put da nešto propustim – u ovom slučaju zaboravim). Pored originalne verzije pesme „Got so high“ i remiksa iste, članovi grupe su odlučili da snime još četiri svoje omiljene pesme u akustičnoj verziji. Pored njih, obradili su tri pesme koje je napisao Chris Cornell, od kojih se dve nalaze na albumima grupe Soundgarden a jedna je iz filma „Machine gun preacher“. Tu su još dve obrade – jedna je pesma David Bowie-a, a drugu je napisao i prvi snimio Nick Lowe da bi kasnije veliki uspeh sa njom postigao Elvis Costello.

Ali to nije jedino što karakteriše ovaj odličan album. U njegovom snimanju su pomogli i mnogi poznati muzičari kao gosti u pojedinim pesmama: Matt Cameron (Soundgarden, Temple of the Dog, Pearl Jam), Alain Johannes, Mike Garcon (pored svojih solo albuma kao i rada sa džez-fank grupom Free Flight sa kojom je obrađivao i klasičnu muziku, najpoznatiji je po dugogodišnjoj saradnji sa David Bowie-m i mnogim grupama i solistima) i Duncan Watt.

Odličan album, na kome izuzetan vokal pevačice Taylor Momsen dolazi do punog izražaja. To se naročito primeti u pesmama koje peva samo uz pratnju klavira ili akustične gitare.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s