Weyes Blood „And in the darkness, hearts aglow“

It’s not just me, it’s everybody

Children of the empire

Grapevine

God turn me into a flower

Hearts aglow

And in the darkness

Twin flame

In holy flux

The worst is done

A given thing

Rano sam se probudio danas, ne znam ni sam zašto, što ne liči na mene. Navikao sam da legnem nekoliko sati posle ponoći i da spavam malo duže, ali eto i to mi se dešava ponekad. Dok pijem prvu jutarnju kafu običaj mi je da uključim kompjuter i pročitam vesti na raznim sajtovima. Ali pošto se mnogi od njih ažuriraju tek posle 8 sati, rešio sam da vidim koji su novi albumi objavljeni poslednjih dana.

Među mnogim imenima, privukao me novi album Weyes Blood. Znam da je bila gost u pesmi „My Good“ na poslednjem albumu grupe The Killers i da me je oduševio njen vokal kada sam je prvi put čuo. Moram da priznam da nisam pratio njen rad, iako je ovo njeno peto studijsko izdanje. Odlučio sam da ga preslušam… i nisam pogrešio.

„And in the darkness, hearts aglow“ je naziv novog albuma Weyes Blood, koji je kombinacija dve pesme sa njega, tj. minijaturnog instrumentala i pesme. Prijalo mi je preslušavanje kompletnog albuma dok sam se polako razbuđivao… Ne samo da mi je prijalo, nego sam uživao u većini pesama. Sjajan vokal, predivni aranžmani i produkcija sa većinom nostalgičnih pesama u kojima su korišćeni mnogi instrumenti. Pored uobičajenih, možemo čuti i violine, viole, violončelo, klavir, harfu, klarinet… U predivnoj pesmi „God turn me into a flower“ su sjajno ubačeni i cvrkuti ptica, zrikavci i drugi zvuci iz prirode. Atmosfera u pojedinim pesmama me malo podseća na pesme koje je snimila Enya a sjajan vokal ponekad na Kirsty MacColl. Pored već pomenute, obavezno poslušajte „Grapevine“, „Hearts aglow“, „Twin flame“… Ma, preporučujem Vam da preslušate ceo album. Njen predivan vokal me oduševio i potpuno razbudio ovog kišnog i maglovitog novembarskog jutra.

Weyes Blood je autor muzike i tekstova za sve pesme na albumu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s