Predlozi slušalaca za Imitaciju

U jučerašnjoj 482. Imitaciji, emitovani su samo predlozi slušalaca, što sam najavio i na sajtu RTS-a. To se prvi put desilo u redovnoj emisiji za skoro deset godina koliko ona postoji na radiju, ne računajući pojedine koje su bile sastavni deo raznih Maratona i onu jubilarnu 400. emisiju (koje su bile namenske).

Dača Kocjan je vodio poslednje tri Imitacije, a to će činiti i ubuduće. U prvoj u kojoj je bio voditelj (24. aprila), stiglo je preko dvadeset Vaših predloga, što sam i napisao u tekstu „Novo u listi emitovanih pesama u Imitaciji“ u kategoriji „Najave“ sledećeg dana. U drugoj, prošle nedelje, bilo ih je preko trideset. Broj Vaših predloga se utrostručio, jer je raniji prosek bio oko deset u emisiji. To je bio razlog da cela Imitacija bude sastavljena samo od pesama koje ste poželeli da čujete, a nekoliko od njih nisu bile deo emisije koja je bila na programu juče. Zbog toga nije bilo mog izbora originala i obrada, jer sam hteo da ispoštujem Vaše predloge. I opet nisam uspeo da ubacim u listu emitovanja sve ono što sam planirao, tako da će neki od njih biti sledeće nedelje. Danas je stigao skoro približan broj Vaših želja kao prošli put (da ne ponavljam uvek reč ‘predlog’), tako da se moje „slatke muke“ nastavljaju i u narednih sedam dana spremajući novu emisiju. Šta će biti u njoj, a šta će biti na tzv. čekanju, da li ubaciti bar jedan moj par koji čine original i obrada, koji su ranije činili većinu pesama u Imitaciji, a sada nema mesta za njih… I to ne samo zbog broja predloga, nego i zbog kvaliteta pesama. I ono što me posebno raduje, mnogi od slušalaca požele izvođače i numere koje se do sada nisu čule na 202-ci za ovih dvanaest godina koliko sam na pomenutom radiju, jer ih nema u bazi ubačenih pesama. I druga stvar, što je Vaš izbor raznovrstan što se tiče žanrova muzike bez obzira koje godine su snimljene pesme,  što ne birate uvek one koje se često čuju na radiju (mada se moraju ubaciti i veliki hitovi) i što se trudite da obrade ne liće mnogo na originale (što ponekad i nije baš tako lako pronaći, znam to iz iskustva), jer je to uglavnom i cilj Imitacije.

Hvala Vam mnogo na predlozima koje šaljete. Hvala i na pohvalama koje stižu u toku emisije za izbor muzike za koju ste i Vi zaslužni svih ovih godina, a kojih je bilo i ranije. Samo što Dača u svim emisijama, kao voditelj koji je na radiju „sto godina“, još od gimnazijskih dana, te pohvale ne čita javno u program kao što to čine pojedine koleginice i kolege reklamirajući sebe i svoje emisije, nego se samo javno zahvali, ali ih sve prekuca i sačuva. Neka se nađu u arhivi 🙂

Budite i ubuduće aktivni i kreativni u Imitaciji, koju zajedno uređujemo. Slušamo se.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s