Father John Misty „Chloe and the next 20th century“

Chloe

Goodbye Mr. Blue

Kiss me (I loved you)

(Everything but) her love

Buddy’s rendezvous

Q4

Olvidado (Otro momento)

Funny girl

Only a fool

We could be strangers

The next 20th century

Josh Tillman je svoj debitantski album objavio 2003. godine. Devet godina kasnije uzima umetničko ime Father John Misty i objavljuje svoj prvi album koristivši taj pseudonim.

„Chloe and the next 20th century“ je peti studijski album koji je Father John Misty snimio pod tim imenom. Objavljen je početkom ovog meseca, 8. aprila. Interesantan je naziv ovog izdanja, u kome su prva i poslednja pesma na ovom albumu, a između njihovih naslova je dodato „and“. Ovo verovatno znači da se album mora preslušati u kontinuitetu od „Chloe“ (najkraće) do „The next 20th century“ (najduže pesme od nepunih sedam minuta). Ako je Father John Misty to zamislio kao autor svih pesama, posle preslušavanja albuma mogu reći da nije pogrešio.

Album nije neobičan samo po svom nazivu, nego ga i neke druge karakterike odvajaju od novih izdanja. Na njemu se uglavnom nalaze pesme sporijeg tempa (ali ne sve kao balade u klasičnom obliku) u kojima nema gitara i gitarskih rifova. Savršena produkcija i mnogobrojni muzičari koji su na raznim instrumentima odlično obavili svoj posao. Mogu se čuti gudački kvartet (dve violine, viola i violončelo), duvački instrumenti (saksofon, oboa, flauta, klarinet, truba, trombon) koji skoro nenametljivo, diskretno i lagano prate vokal kao i u instrumentalnim delovima pesama. Tu su još i konge i vibrafon, kao jedan od mojih omiljenih instrumenata. Neobična kombinacija savršeno uklopljena u svaku pesmu u kojoj su zastupljeni.

Father John Misty je snimio odličan album.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s