Camp Cope „Running with the hurricane“

Caroline

Running with the hurricane

One wink at a time

Blue

The screaming planet

Love like you do

Jealous

The Mountain

Say the line

Sing your heart out

Niko od nas ne može da zna i da proprati sve ono što se dešava u svetskoj muzičkoj produkciji, osim verovatno muzičkih kritičara koji pišu za razne  specijalizovane časopise i portale, jer im je to obaveza zbog posla kojim se bave. Iako radim na radiju i zbog toga moram da pratim nova izdanja (to sam činio i mnogo godina ranije pre dolaska na radio, ali u manjem obimu) ne može se sve pronaći i preslušati. Mnogo puta mi se desilo da propustim neke izvođače i pesme koje bi trebalo da imam u svojoj kolekciji i da emitujem u emisijama koje radim na radiju… Pogotovo se to odnosi za grupe ili soliste koji su mi nepoznati.

Za australijsku grupu Camp Cope, prvi put sam čuo krajem prošle godine kada se pojavio prvi singl „Blue“ kojim najavljuju svoj novi album. Pomislio sam „ništa novo i naročito što me može zainteresovati za njih“. Ali kada se pojavio sjajni drugi singl „Running with the hurricane“ u januaru, promenio sam mišljenje. Sačekao sam da se album pojavi pre nekoliko dana. Preslušao sam ga i evo ga na blogu.

„Running with the hurricane“ je treći album ove tročlane grupe. Njeni članovi su dve devojke –  Georgia McDonald (vokal, gitara, klavir), Sarah Thompson (bubnjevi) i basista Kelly-Dawn Hellmrich. Za mene prijatno iznenađenje, ili bolje da kažem pravo otkrovenje. Album je prvenstveno akustičarski, na kome se nalazi zaista mnogo dobrih pesama. Preslušajte ga, ako to već niste učinili. Od deset pesama i 37 minuta muzike, ako Vam se sviđa više od polovine pesama, mogao bih da kažem da sam „uspeo“ predstavljajući ovaj album.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s