Taj Mahal & Ry Cooder „Get on board: The songs of Sonny Terry & Brownie McGhee“

My baby done changed the lock on the door

The midnight special

Hooray hooray

Deep sea diver

Pick a bale of cotton

Drinkin’ wine spo-dee-o-dee

What a beautiful city

Pawn shop blues

Cornbread, peas, black molasses

Packing up getting ready to go

I shall not be moved

Ry Cooder danas proslavlja 75. rođendan, dok će Taj Mahal 80. proslaviti u maju. Kao tinejdžeri slušali su bluz i tada su prvi put čuli pesme koje su izvodili Sonny Terry i Brownie McGhee, koji su ih najviše inspirisali i uticali na njihove muzičke karijere. Normalno da nisu bili jedini, ali su bili prvi. Poznaju se mnogo, mnogo godina i dugogodišnji su prijatelji. Nekoliko puta su snimali zajedno albume. A to su učinili i ove godine. Kada saberemo sve albume koje su oni objavili, samostalno ili u saradnji sa drugim muzičarima – taj broj je trocifren.

„Get on board: The songs of Sonny Terry & Brownie McGhee“ je album koji su ova dva velemajstora muzike najavila za 22. april. Taj Mahal (vokal, usna harmonika, gitara, klavir) i Ry Cooder (vokal, gitara, mandolina, bendžo) čine savršen dvojac, kome se na snimanju pridružio sin Ry Cooder-a Joachim, svirajući bubnjeve i bas. Kako to zvuči, možemo poslušati dva do sada objavljena singla „Hooray hooray“ i „I shall not be moved“, koja se mogu pronaći na netu i „skinuti“. Takođe možemo pogledati i tzv „oficijelni video“ snimljen uživo za obe pesme na YouTube-u. Pesme koje su uživo izvedene na video klipu i one na albumu se razlikuju ne samo po kvalitetu snimka i dužini trajanja već… Ma, uporedite ih pa će Vam biti jasno.

Samo još da dodam da nas očekuje sjajan album krajem aprila. Taj Mahal i Ry Cooder – za njih godine ne predstavljaju nikakvu prepreku. Što su stariji, izgleda da su sve bolji 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s