Buena Vista Social Club „Buena vista social club“

Chan chan

De camino a la vereda

El cuarto de Tula

Pueblo nuevo

Dos gardenias

Y tu que has hecho

Veinte anos

El carretero

Candela

Amor de loca juventud

Orgullecida

Murmullo

Buena vista social club

La bayamesa

Kada je kod nas zima sa snegom i temperaturom ispod nule, hajdemo na kratko pomoću muzike, bar na 60 minuta na jedno ostrvo na kome je srednja godišnja temperatura oko 25 stepeni.

Svi smo kad-tad čuli kubansku muziku. Da li smo je i slušali – neko manje neko više, neko češće neko ređe, neko voli da je sluša neko ne. Pre 24 godine pojavio se album koji je bio povod da se mnogi zainteresuju za muziku sa ovog ostrva, ako do tada nisu imali prilike za to.

Grupa kubanskih muzičara pod imenom Buena Vista Social Club, objavila je istoimeni album 1997. godine. Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Ruben Gonzalez, Eliades Ochoa, Compay Segundo, Orlando ‘Cachaito’ Lopez, Manuel ‘Guajiro’ Mirabel sa još nekoliko svojih prijatelja, snimili su sjajan album za samo šest dana u Havani. Ry Cooder je bio producent ovog izdanja na kome je svirao gitaru. Na albumu se nalazi četrnaest pesama sa različitim stilovima kubanske muzike komponovanih u XX veku. Verovatno niko od njih nije „ni sanjao“ kakav će uspeh postići ovim albumom. Dokumentarni film „Buena vista social club“ koji je režirao Vim Venders sa pomenutim sjajnim muzičarima, premijerno je prikazan dve godine nakon objavljivanja albuma.

Ma koju vrstu muzike volite i slušate, Buena Vista Social Club prija u svim godišnjim dobima, a ne samo preko leta. Preslušajte njihove pesme sa ovog albuma (i ne samo sa njega) u ovim hladnim zimskim danima i uverite se u to.

2 mišljenja na „Buena Vista Social Club „Buena vista social club“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s