Paul Simon „Paul Simon’s concert in the Park“

CD 1

The obvious child

The boy in the bubble

She moves on

Kodachrome

Born at the right time

Train in the distance

Me and Julio down by the schoolyard

I know what I know

The cool, cool river

Bridge over troubled water

Proof

CD 2

The coast

Graceland

You can call me Al

Still crazy after all this years

Loves me like a rock

Diamonds on the soles of her shoes

Hearts and bones

Late in the evening

America

The boxer

Cecilia

The sound of silence

Odavno sam hteo da predstavim jedan album muzičara koga mnogo volim i poštujem. U pitanju je Paul Simon. I kao što mi se često dešava, nisam mogao da se odlučim koji će to album biti. Dvoumio sam se između dva. Da li da to bude „Graceland“ (1986) koji je svakako, po svim anketama njegov najbolji i najpopularniji, ili meni najdraži „The rhythm of the saints“ (1990). I kako to ponekad biva, odabrao sam treći i to koncertni. U ovoj situaciji u kojoj se svi mi širom sveta nalazimo, odlučio sam se za njega, jer slušajući ga, raspoloženje se podiže neverovatnom brzinom.

„Paul Simon’s concert in the Park“ snimljen je u Central parku u Njujorku, 15. avgusta 1991. godine. Na albumu su 23 pesme. Sve je napisao sam Simon, osim tri koje je komponovao u saradnji sa drugim muzičarima. Polovina pesama je sa već pomenuta dva i u to vreme aktuelna njegova studijska izdanja. Na ovom albumu zvuče mnogo, mnogo bolje. Sjajno snimljen koncert na kome su tokom celog trajanja, Simon-a pratilo oko dvadeset muzičara na raznim instrumentima, koji nam pružaju fantastičnu svirku i uživanje više od 120 minuta, potpomognuti raspevanom i razdraganom publikom, kojoj se ni dan danas ne zna tačan broj (pominje se cifra od čak pola miliona). Objavljen je i video zapis ovog savršenog koncerta, prvo na VHS-u a kasnije i na DVD-u.

Poslušajte ovaj album i pogledajte koncert ako želite, bez obzira da li Vam je Paul Simon jedan od omiljenih muzičara. Ako ga nemate u svojoj kolekciji, lako ga je pronaći na netu. Dobro raspoloženje, koje nam je toliko potrebno ovih dana, je zagarantovano. Verujte mi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s