Peter Gabriel „Secret world live“

CD 1

Come talk to me

Steam

Across the river

Slow marimbas

Shaking the tree

Red rain

Blood of eden

Kiss that frog

Washing of the water

Solsbury hill

CD 2

Digging in the dirt

Sledgehammer

Secret world

Don’t give up

In your eyes

Album „Secret world live“ pojavio se kao dvostruki CD 1994. godine. Snimljen je na dva koncerta koje je Peter Gabriel održao u Modeni u okviru svetske turneje „Secret world“.

Od petnaest pesama koje se nalaze na ovom izdanju, jedanaest su sa njegova dva prethodna studijaska albuma „So“ i „Us“, koji su postigli veliki uspeh. Tu je i nezaobilazna „Solsbury hill“ sa debi albuma. Gabriel je tih godina bio na vrhuncu popularnosti i jedan od najtraženijih solista. Zato i ne čudi da je na pomenutoj turneji održao oko 130 koncerata.

Sjajan tonski zapis, odlično odsviran i otpevan. Kada se vidi spisak pesama (Peter Gabriel je napisao sve osim jedne), jasno je da većinu svi znamo. Treba ih čuti i u koncertnom izvođenju, ako to nismo učinili do sada. Pojedine pesme, kao npr. meni omiljene „In your eyes“ i „Red rain“, mnogo bolje zvuče nego studijske verzije. Neke su obogaćene i usnom harmonikom, koju svira Gabriel.

Istog dana kada se pojavio album, objavljen je i DVD sa video zapisom koncerta. Pa, ko šta više voli… Možda i jedno i drugo izdanje…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s