Charlie Chaplin „Smile“

„Smile“ je kompozicija koju je komponovao Charlie Chaplin za svoj film Modern times iz 1936. godine. Aranžman je uradio Alfred Newman. To je svakako jedan od najpoznatijih instrumentala komponovan za film.

John Turner i Geoffrey Parsons inspirisani ovom kompozicijom, napisali su tekst za nju 1954. godine. Prvu verziju sa pevanjem, snimio je Nat King Cole iste godine. Mnogi poznati muzičari su nakon toga snimili ovu pesmu. Među njima su Petula Clark, Rod Stewart, Eric Clapton, Michael Jackson, Barbra Streisand, Tony Bennett, Diana Ross, Michael Bolton, Steve Howe, Elvis Costello, Chris Botti, Michael Bubble, Chick Corea, Natalie Cole, Dinan Washington, Dean Martin, Trini Lopez, Madeleine Peyroux, Martin Taylor, Betty Everet i Jerry Butler, Lyle Lovett, Josh Groban… Da napomenem i da se instrumental Dragana Stefanovića koristi za rubriku Kratke priče u emisiji „Oblak u bermudama“.

Svako od nas ima svoje omiljene pesme i nikada im se ne zna broj, jer se uvek setimo neke nove koju dodamo već postojećim. U mom izboru, „Smile“ je svakako među njima. Pogledajte i film Modern times u kome pored najvećeg komičara svih vremena, glavnu ulogu tumači Paulette Goddard.

I za kraj…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s