Dire Straits „Dire Straits“

A strana

Down to the waterline

Water of love

Setting me up

Six blade knife

Southbound again

B strana

Sultans of swing

In the gallery

Wild west end

Lions

Da li Vam se ikada desilo da kupite LP ploču ili CD samo zbog jedne pesme koju ste čuli? Da li ste uspeli da preslušate i ostale pesme pre toga?

Daleke 1978. godine, radio stanice (nije ih bilo mnogo u to vreme), bukvalno su se takmičile koja će više puta da emituje jednu pesmu.

Uključio sam radio i uzeo knjigu da učim (imao sam ponekad tu, ne baš dobru naviku). Muzika je bila utišana a ja sam se trudio da zapamtim ono sto čitam. A onda me je zvuk gitare potpuno odvojio od knjige. Šta je ovo? Pojačao sam radio i utonuo u neverovatan ritam. Šta sam do tada pročitao – nisam mogao da se setim. Bio sam očaran jednom pesmom. Kasnije na drugoj stanici, ponovo čujem kako neko svira gitaru kao niko do tada. Okrenem broj telefona da pitam ko peva pesmu koja se upravo emituje. Glas sa druge strane žice mi kaže da se pesma zove „Sultans of swing“ i da je izvodi grupa Dire Straits. To je to!

Čuo sam je još mnogo puta posle toga i svaki put pronalazio nešto novo u njoj. Nisam mogao da dočekam da se LP kome prethodi ovaj singl, pojavi u prodavnicama. Kada sam najzad kupio debi album grupe Dire Straits, pročitao sam na omotu da gitaru svira Mark Knopfler. Stavio sam na gramofon B stranu i krenula je meni dobro poznata pesma. Ostale nisam nikada čuo do tada. Preslušao sam sve pesme sa ploče. Sutra – ponovo.

Kupio sam LP zbog jedne pesme, a ispostavilo se da su i ostale isto toliko dobre i nepravedno zapostavljene do današnjeg dana. Slušao sam ovaj album mnooogo puta i uživao u čarobno odsviranoj gitari, pogotovo u pesmi „In the gallery“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s